Tietosuojakäytäntö

1.   Tämän tietosuojakäytännön soveltamisala

1.1.     Soveltamisala

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan sitoutumisemme tietosuojan suojeluun ja siihen, miten käsittelemme henkilötietoja, joita saamme tämän verkkosivuston (”Verkkosivusto(t)”) kävijöiltä ja sellaisten ohjelmistosovellusten (”Sovellus(t)”) käyttäjiltä, joita (i) hallinnoi ja ylläpitää FUJIFILM Europe tai jokin sen tytäryhtiöistä, kuten kohdassa ”Rekisterinpitäjä” (”FUJIFILM” tai ”me”) on mainittu, ja (ii) joissa on linkki tähän tietosuojakäytäntöön.

Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan soveltaa myös silloin, kun siihen viitataan offline-yhteyksissä, esimerkiksi työpajoissa ja muissa tapahtumissa ja markkinointitoimissa.

Jos tästä tietosuojakäytännöstä poikkeavat määräykset ilmoitetaan selvästi, sovelletaan kyseisiä poikkeavia määräyksiä.

1.2.     Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Rekisterinpitäjä tämän tietosuojakäytännön piirissä kerättyjen henkilötietojen osalta on FUJIFILM Nordic AB, Hantverkargatan 25, SE-112 21 Stockholm, Ruotsi. Lisätietoja on verkkosivujen painatuksessa.

Tietosuojavastaavaan / tietosuojaryhmään voi ottaa yhteyttä postitse tai sähköpostitse osoitteeseen privacyoffice_eu@fujifilm.com.

1.3.     Ulkoiset linkit

Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta sivustoihin, jotka ovat julkaisseet oman tietosuojakäytäntönsä, eikä kolmansien osapuolten sivustoihin, vaikka sivustomme ja sovelluksemme sisältä löytyisikin linkkejä niiden sivustoille. Huomaa, että emme ole vastuussa tällaisten muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä. Kehotamme käyttäjiämme olemaan tietoisia, kun he poistuvat verkkosivustoiltamme, ja lukemaan jokaisen henkilökohtaisia tietoja keräävän verkkosivuston tietosuojaselosteet.

2.   Henkilötietojen hallinta

2.1.     Henkilökohtaisten tietojen kerääminen

Periaatteessa voit tarkastella verkkosivusto(i)a luovuttamatta henkilökohtaisia tietoja. Verkkosivusto(t) ja sovellus(t) voivat kerätä tiettyjä teknisiä tietoja, esim. mitä sisältöä olet katsonut Verkkosivusto(i)lla tai minkä verkkosivuston kautta olet siirtynyt Verkkosivustolle(iin). Tällaisia tietoja kerättäessä, joiden tarkoituksena on parantaa verkkosivuston (sivustojen) tai sovelluksen (sovellusten) käytettävyyttä, tietoja ei kerätä tavalla, jolla sinut voitaisiin tunnistaa, eikä sinua tunnisteta tietojen analysointiprosessin aikana.

Sinua saatetaan pyytää tai vaatia antamaan henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja (”Henkilökohtaiset tiedot”) päästäksesi verkkosivuston tietyille alueille. Saatamme myös pyytää tiettyjä henkilökohtaisia tietoja, kun tilaat tuotteen, pyydät palveluita, osallistut myynninedistämistoimiin tai tutkimuksiin tai olet yhteydessä meihin. Keräämiimme henkilökohtaisiin tietoihin voivat kuulua nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, maksutiedot ja muut tiedot, jotka annat meille esimerkiksi yhteydenottolomakkeella, rekisteröitymällä tilille tai tilaamalla uutiskirjeen tai muun markkinointiviestinnän.

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sopimuksen täyttämiseksi tai oikeutettujen etujemme vuoksi, mukaan lukien kyselyihisi vastaaminen sekä verkkotarjontamme, tuotteitamme ja palveluitamme räätälöimään ja parantamaan niitä mieltymystesi mukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a, b ja f alakohdat).

2.2.     Henkilötietojen käyttötarkoitus

Henkilökohtaisten tietojesi käyttötarkoitus on ilmoitettava selkeästi tässä tietosuojakäytännössä tai muulla tavoin tietoja kerättäessä, lukuun ottamatta tapauksia, joissa käyttötarkoitus on sinulle itsestään selvä. Antamiesi henkilötietojen käyttö on rajoitettu sinulle etukäteen ilmoitettuun käyttötarkoitukseen. Pidätämme kuitenkin oikeuden suorittaa lisäkäsittelyä asiaankuuluvien lakien ja asetusten sallimissa tai edellyttämissä rajoissa.

Lisäksi meitä saatetaan vaatia käyttämään ja säilyttämään henkilötietoja oikeudellisista ja sääntöjen noudattamiseen liittyvistä syistä, kuten rikosten estämiseksi, havaitsemiseksi tai tutkimiseksi, menetysten estämiseksi tai petosten torjumiseksi. Voimme myös käyttää henkilötietoja sisäisten ja ulkoisten tarkastusvaatimusten täyttämiseksi, tietoturvatarkoituksiin ja muulla tavoin tarpeelliseksi tai asianmukaiseksi katsomallamme tavalla: (a) sovellettavan lain nojalla, johon voi sisältyä myös asuinmaasi ulkopuolisia lakeja; (b) vastataksemme tuomioistuinten, lainvalvontaviranomaisten, sääntelyviranomaisten ja muiden julkisten ja valtiollisten viranomaisten pyyntöihin, joihin voi sisältyä myös asuinmaasi ulkopuolisia viranomaisia; (c) pannaksemme täytäntöön ehtoja; ja (d) suojellaksemme oikeuksiamme, yksityisyyttämme, turvallisuuttamme tai omaisuuttamme tai muiden henkilöiden oikeuksia.

Seuraavat esimerkit havainnollistavat mahdollisia tilanteita, joissa keräämme ja käytämme henkilötietojasi:

2.2.1.        Käyttäjätilit

Kun rekisteröidyt asiakastilille, keräämme yleensä nimen, sähköpostiosoitteen ja salasanan. Lisäksi voit antaa osoitteesi, mukaan lukien laskutus- ja toimitusosoitteen, asiakastililläsi. Tilausta tehdessäsi keräämme tietoja valitsemistasi tavaroista, niihin liittyviä hintatietoja, mahdollisesti käyttämiäsi kuponkeja, laskutus- ja toimitusosoitteesi sekä valitsemasi maksu- ja toimitustavan. Tilausten täyttämisen yhteydessä keräämme erityisesti maksua, toimitusta ja palautuksia koskevia tietoja.

Voimme käyttää henkilökohtaisia tietojasi ylläpitääksemme käyttäjätiliäsi, varmistaaksemme, että olet oikeutettu käyttäjä, antaaksemme sinulle pyydettyjä tietoja FUJIFILM-tuotteista ja -palveluista, mukaan lukien mahdolliset uutiskirjeet, joita voit tilata, ja vastataksemme tuki- ja muihin tiedusteluihisi. Käyttäjätilisi yhteydessä voimme analysoida verkkosivuston ja uutiskirjeen käyttöäsi, jotta voimme ymmärtää paremmin mieltymyksiäsi ja parantaa verkkopalvelujamme. Tallennamme nämä tiedot käyttäjätilisi yhteydessä. Jos olet antanut markkinointisuostumuksesi, saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä yritystietojesi avulla markkinointitarkoituksiin liittyen tuotteisiimme ja palveluihimme, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Jos olet luonut käyttäjätilin, säilytämme tietojasi niin kauan kuin ylläpidät käyttäjätiliäsi. Jos käyttäjätilisi poistetaan, säilytämme tiedot vain lain sallimissa tai edellyttämissä rajoissa.

Käyttäjätilisi kautta voit hallinnoida ja päivittää yhteystietojasi ja asetuksiasi. Käsittele käyttötietojasi luottamuksellisesti äläkä jaa salasanaasi kolmansille osapuolille. Jos saat tietää tai epäilet, että kolmas osapuoli on saanut luvattoman pääsyn käyttötietoihisi tai käyttää tiliäsi, vaihda salasanasi viipymättä.

2.2.2.        Henkilökohtaiset palvelut

Henkilökohtaisten palveluiden yhteydessä voimme käsitellä ja käyttää tietojasi mainonta- ja markkinatutkimustarkoituksiin tai henkilökohtaisten palveluiden tarjoamiseen, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Jos annat suostumuksesi, tiedot, joihin olet tutustunut vieraillessasi verkkosivusto(i)ssa ja sovelluksissa, voidaan tallentaa käyttäjäprofiiliin, jotta voimme tarjota sinulle erityisesti sinulle räätälöityjä tietoja (esimerkiksi uutiskirjeen muodossa). Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tulevaisuutta varten.

Jos käytät henkilökohtaisia palveluja, käytämme palvelujen tarjoamiseen tarvittavia henkilötietojasi rekisteröinnin ajan ja sen jälkeen niin kauan kuin sovellettavat lait edellyttävät tai sallivat. Voimme jakaa tietojasi FUJIFILMin sidosyrityksille, jos se on tarpeen kyselyihisi vastaamiseksi tai jos se on tarpeen palvelujen tarjoamiseksi. Voimme välittää tuotteitamme ja palveluitamme koskevat tiedustelut myös jakelijalle, joka vastaa kyseisestä tuote- tai palveluluokasta ja alueesta.

2.2.3.        Blogi / Foorumit

Joillakin verkkosivustoillamme on julkisesti saatavilla olevia blogeja tai yhteisöfoorumeita. Sinun on syytä olla tietoinen siitä, että kaikki näillä alueilla antamasi tiedot voivat olla muiden niitä käyttävien henkilöiden luettavissa, kerättävissä ja käytettävissä. Jos haluat pyytää henkilötietojesi poistamista blogistamme tai yhteisöfoorumiltamme, ota meihin yhteyttä kohdassa ”Ota yhteyttä” annettujen yhteystietojen avulla. Joissakin tapauksissa emme ehkä pysty poistamaan henkilökohtaisia tietojasi, jolloin ilmoitamme sinulle, jos emme pysty tekemään sitä ja miksi.

2.2.4.        Sähköpostitiedotteet

Jos tilaat uutiskirjeemme (uutiskirjeemme), käytämme tarpeellisia tai erikseen antamiasi henkilötietoja lähettääkseen sinulle sähköpostitse uutiskirjeemme (uutiskirjeemme) sovitulla tavalla. Uutiskirjesähköpostiviestit voivat sisältää verkkomajakoita, seurantapikseliä tai linkkejä, joiden avulla voimme analysoida uutiskirjeen käyttöäsi, mukaan lukien tiedot siitä, oletko vastaanottanut ja avannut uutiskirjeemme. Voit peruuttaa suostumuksesi ja peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa joko lähettämällä meille viestin tai uutiskirjeessä olevan peruutuslinkin kautta.

2.2.5.        Sähköpostimainonta ilman tilausta

Jos saamme sähköpostiosoitteesi tavaroiden tai palveluiden myynnin yhteydessä etkä ole vastustanut sitä, meillä on oikeus tarjota sinulle säännöllisesti samankaltaisia tavaroita ja palveluita, joita olet ostanut sähköpostiosoitteesi avulla. Voit peruuttaa suostumuksesi sähköpostiosoitteesi tällaiseen käyttöön milloin tahansa tulevaisuudessa lähettämällä meille viestin tai sähköpostiviestissämme olevan tilauksen peruutuslinkin kautta.

2.2.6.        Postimainonta

Sovellettava lainsäädäntö voi oikeuttaa meidät tallentamaan etu- ja sukunimesi, postiosoitteesi ja tarvittaessa tittelisi ja akateemisen tutkintosi ja käyttämään niitä omiin mainostarkoituksiimme, erityisesti lähettämään postitse tarjouksia ja tietoja tavaroistamme ja palveluistamme. Voit milloin tahansa vastustaa tätä tietojesi käyttöä tulevaisuudessa lähettämällä meille viestin.

2.3.     Tietojen jakaminen ja luovuttaminen

Emme luovuta tai toimita, jaa tai muulla tavoin jaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille muuten kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Jakaamme henkilökohtaisia tietoja, kun:

(a) suostumuksesi on annettu etukäteen;

(b) se on tarpeen, jotta voimme tarjota sinulle palveluitamme, mukaan lukien erityisesti markkinointiviestinnän lähettäminen, asiakaspalvelun tarjoaminen, markkinointimme ja tuotteidemme jakelun tukeminen tai järjestelmiemme tai sovellustemme käyttäminen. Näillä yrityksillä on oikeus käyttää henkilökohtaisia tietojasi vain näiden palvelujen tarjoamisen edellyttämällä tavalla.

(c) Henkilötietoja voidaan jakaa FUJIFILM-konsernin kanssa, jos se on tarpeen palvelujen tarjoamiseksi tai tuotetilausten täyttämiseksi, tilien hallinnoimiseksi, myynnin ja markkinoinnin helpottamiseksi, asiakastukea ja teknistä tukea varten sekä liiketoiminnan ja tuotekehityksen edistämiseksi. Klikkaa tästä http://www.fujifilm.com/about/office/ nähdäksesi luettelon FUJIFILM-konsernin toimipisteistä, joiden kanssa voimme jakaa henkilökohtaisia tietoja. Voimme myös välittää tuotteitamme ja palveluitamme koskevat tiedustelut kolmannelle osapuolelle, joka on vastuussa kyseisestä tuote- tai palveluluokasta ja alueesta;

(d) tilaat tuotteita tai käytät muita maksullisia palveluja, nimesi, osoitteesi, luottokorttinumerosi ja muut tietosi luovutetaan rahoituslaitoksille tai muille osapuolille maksujen suorittamista varten;

(e) liiketoimintamme luovutetaan tai siirretään joko lain nojalla tai muulla tavoin, mukaan lukien sulautumiset, yhdistymiset, lakkauttamiset tai toimintojen siirrot;

(f) sovellettavat lait ja asetukset edellyttävät henkilötietojesi luovuttamista tai luovuttaminen on muutoin tarpeen asiaankuuluvien viranomaisten suorittaman rikosoikeudellisen tai muun oikeudellisen tutkimuksen tai menettelyn tukemiseksi; tai

(g) tietojen luovuttaminen on välittömästi tarpeen ihmishengen tai ihmisoikeuksien suojelemiseksi.

2.4.     Kansainväliset tiedonsiirrot

Saatamme siirtää keräämiämme henkilötietoja muihin maihin ja säilyttää niitä muissa maissa, joissa saattaa olla erilainen yksityisyyden suojaa tai tietosuojaa koskeva lainsäädäntö kuin siinä maassa, jossa tiedot annettiin.

Tämä tarkoittaa, että FUJIFILM-yksiköt tai (niiden puolesta) kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat siirtää ja/tai käsitellä henkilötietojasi myös Euroopan unionin (”EU”) tai Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolella. Niiden maiden tietosuojasäännökset, joissa henkilötietojasi kerätään tai käsitellään, saattavat poiketa EU:n/ETA:n lainsäädännön tarjoamasta suojan tasosta. FUJIFILM varmistaa kuitenkin henkilötietojesi riittävän suojan sovellettavien lakien ja tässä esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Käyttämällä verkkosivustoamme (verkkosivustojamme) ja sovelluksiamme (sovelluksiamme) hyväksyt henkilötietojesi keräämisen ja siirtämisen EU:n/ETA:n ulkopuolelle tässä kuvatulla tavalla.

2.5.     Tietoturva

FUJIFILM toteuttaa asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia suojellakseen henkilötietojasi väärinkäytöltä ja estääkseen tietojesi katoamisen. Henkilökohtaiset tietosi tallennetaan turvalliseen toimintaympäristöön, johon yleisöllä ei ole pääsyä. Kaikki henkilökohtaiset tiedot, jotka annat rekisteröitymisen tai henkilökohtaisten palvelujen käytön yhteydessä, siirretään salatussa muodossa, jotta kolmas osapuoli ei voi käyttää tietoja väärin.

3.   Evästeiden, seurantateknologian ja sosiaalisen median lisäosien käyttö

3.1.     Evästeiden ja seurantateknologian käyttö

Verkkosivustomme ja sovelluksemme voivat käyttää ”evästeitä” tai vastaavia tekniikoita (analyysiohjelmat ja sosiaalisen median palvelut). Evästeet ovat tekstitiedostoja, jotka verkkosivusto(t) lähettää käyttäjän selaimelle tietojen tallentamiseksi käyttäjän laitteisiin. Aina kun verkkosivusto(t) käytetään, verkkosivusto(t) lukee evästeen sisältämät tiedot.

3.1.1.        Suostumuksesi evästeiden käyttöön

Erottelemme toisistaan ehdottoman välttämättömät evästeet, jotka ovat välttämättömiä verkkosivujemme moitteettoman toiminnan kannalta, ja muut evästeet. Ehdottoman välttämättömät evästeet eivät vaadi suostumustasi. Muiden evästeiden osalta pyydämme suostumustasi ennen niiden sijoittamista laitteellesi. Voit käyttää verkkosivustoamme vasta, kun olet vahvistanut evästeasetukset.

Kun vierailet verkkosivusto(i)lla ensimmäistä kertaa, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa on evästeiden suostumuksenhallinta. Jos napsautat painiketta ”Evästeasetukset”, sinut ohjataan tietosuoja-asetuskeskukseen. Tietosuoja-asetuskeskuksessa näkyy myös evästeluettelo, josta löydät tietoja evästeistä ja niiden käyttötarkoituksista. Tietosuoja-asetuskeskuksessa voit ottaa evästeiden käytön käyttöön tai poistaa sen käytöstä vaihtokytkimellä. Huomaa, että jos et hyväksy evästeitä, et ehkä pysty käyttämään tiettyjä verkkosivustomme ominaisuuksia tarkoitetulla tavalla.

3.1.2.        Evästeasetusten muuttaminen / suostumuksen peruuttaminen

Voit muuttaa evästeasetuksiasi milloin tahansa evästeasetuksissa.

Voit myös poistaa evästeiden käytön / poistaa evästeet selaimesi asetuksista milloin tahansa. Huomaa, että tässä tapauksessa et ehkä pysty käyttämään kaikkia verkkosivuston (sivustojen) tarjoamia toimintoja.

3.1.3.        Evästeluettelo

3.2.     Sosiaalisen verkoston lisäosat

Verkkosivustomme ja sovelluksemme voivat tarjota liitännäisiä sosiaalisia verkostoja (”Verkostot”) varten. Sosiaalisten verkostojen liitännäiset ovat helppoja tapoja jakaa sisältöä muiden ihmisten kanssa verkostojen kautta. Kun käytät Verkkosivustoa (Verkkosivustoja), nämä lisäosat voivat mahdollisesti luoda suoran yhteyden selaimesi ja kyseisten verkostojen välille. Jos olet vuorovaikutuksessa liitännäisten kanssa, esimerkiksi Twitterissä klikkaamalla ”Tweet This” tai Facebookissa klikkaamalla ”Tykkään” -painiketta tai tekemällä kommentin, vastaavat tiedot siirtyvät suoraan selaimestasi verkostoon. Joissakin tapauksissa tietoja vaihdetaan verkoston kanssa jo silloin, kun vierailet verkkosivusto(i)lla, riippumatta siitä, oletko vuorovaikutuksessa lisäosien kanssa vai et.

Voit estää tietojen jakamisen verkoston kanssa estämällä vastaavien evästeiden käytön ja/tai kirjautumalla ulos verkostosta ennen verkkosivuston (sivustojen) käyttöä.

4.   Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi niin kauan kuin tilisi on aktiivinen tai niin kauan kuin se on tarpeen palvelujen tarjoamiseksi sinulle. Säilytämme ja käytämme henkilökohtaisia tietojasi tarpeen mukaan lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi, riitojen ratkaisemiseksi ja sopimustemme noudattamisen valvomiseksi.

5.   GDPR:n mukaiset henkilötietoihin liittyvät oikeutesi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä pääsyä henkilötietoihin ja niiden oikaisemista tai poistamista, rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, vastustaa tällaista käsittelyä ja käyttää oikeutta tietojen siirrettävyyteen yleisen tietosuoja-asetuksen ja sovellettavien lakien mukaisesti.

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle yleisen tietosuoja-asetuksen ja sovellettavien lakien mukaisesti, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan yleistä tietosuoja-asetusta. Tätä varten voit ottaa yhteyttä erityisesti sen EU:n jäsenvaltion valvontaviranomaiseen, jossa sinulla on vakinainen asuinpaikka tai jossa väitetty rikkomus tapahtuu. Luettelo kansallisista tietosuojaviranomaisista löytyy osoitteesta https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_fi.

6.   Muutokset tietosuojakäytäntöön

FUJIFILM pidättää oikeuden muuttaa, täydentää tai päivittää tätä tietosuojakäytäntöä. Jos päätämme muuttaa tietosuojakäytäntöämme, julkaisemme tarkistetun tietosuojakäytännön ja ilmoitamme julkaisupäivän. Muistathan tarkistaa tietosuojaselosteen muutokset, kun vierailet siellä uudelleen, sillä verkkosivuston tai sovellusten käytön jatkaminen julkaistun tarkistuksen jälkeen merkitsee suostumustasi siihen, että käytämme tietojasi muutetun, täydennetyn tai päivitetyn tietosuojakäytännön mukaisesti.